Tuesday, March 22, 2011

Meredah Suasana Hening Malam..(pagi kot)

"mak baru operation petang td"
terkejut bila dpt taw...mesti korang ingt mus crita pasai mak mus kan...x x,ni mak org laen...
mak adeq mus yg mus syg...mmng la sama umo,tp mcm adeq mus yg mus bleh ketuk2,mlwak sepak trjang...haha..tambah2 dia nih agak pendek...eh bukan,cute miut(kecik lorh)..hehe..
ok ok,berbalik kepada crita operation..time tu mus tngah kerja,mmng adeq da gtaw kata mak dia operate petang tu,but mus trlupa,...ye larh,tumpu kt kerja ja..pas balik rumah baru taw...
.....................
...............
dilajukan crita...(mls crita satu2,nnt pnjang sngt,penat nk baca)
jam tunjuk pukul 12,adeq msj ckp sejuk sngt...
(dia teman mak dia kt spital)
dia kata da ada sweater,tp stokin x bwk,n pkai slipar je...
pastu trlintas kt kpala otak.."cian kt adeq ak nih,x pa,ak p antar sweater tebal skit"
antr msj kt dia,ckp nk pg kt dia...(time tu da nk dekat kul 1)
dia kata x pyh..x pa,dia ok ja...
tp time dia msj,mus kuar dah...
trus p je larh smpai seberang jaya...
gila lenjan moto,risau kt si budak nih...
smpai ja kt situ,call larh,tnya ada mana...
bleh plak x taw dok bilik mana 1...
last2 paksa dia trun..awai2 x mau turun,ckp takut turun sorang2
tp mus suruh turun jgak,n trus letak fon(mesti kena turun jgak..hehe)
dia smpai bawah..ttuuUdiiaaa...terketaq-ketaq badan adeq mus ni..
mcm org dok obersea tempat salji,tp x pakai baju tebal..
sweater punya nipis..
mmng ptut mus mai...kesian tngak dia...
than bli air panas bagi dia minum..terketaq-ketaq minum..
.........
..........................
.......
than bg la dia pkai sweater mus...than lama2 skit tngak dia da mcm ok..
bagus la kan..
tu ja ,than mus balik,n dia p naik bilik balik,jaga mak dia...
....
(mesti korang heran kan kenapa mus leh wat smpai mcm nih,snggup p mlm2 buta,kul 2 3 pagi....yer...ramai x kenai sapa mus yg sbetulnya...if yg betul2 rapat,mmng taw mus ni jenis mcm mana..org lain mesti tngak mus mcm.."hei,dia nih nk amik kesempatan ja nih"...truskan je la if nk anggp mcm tu,tp hakikatnya x...
mus mmng mcm ni,cara mus mmng mcm ni...mus lebih pentingkan org lain dari diri mus sendiri..ntah la kenapa..jgan risau,mus tetap sygkan sorang tu ja..:D..x da niat lain pun apa yg mus buat,just membantu...lgupun dia kan adeq mus..hehe)



tu je larh nk crita pun..
n lagi 1...
mus skng tengah berusaha untuk menyemakkan blog...(ramai2 bagi semak jommM!!)
bukan reti sngt
try try je larh...
if x elok,letak ja komen terang2...
if elok pun letak komen jgak...
ahaha...




No comments:

Post a Comment