Thursday, March 31, 2011

DUiT DUiiTTTT...!!

yeeeeaahaaaa!!!.........
assalamualaikom,kom apa kombat,bat apa batman....bla..bla..bla
(korang smbung la smpai abis)
yeahhh..post arini psl duit..sapa x suka duit kan..
cuba tnya cermin,mesti dia pun suka duit(tnya diri sndiri larh,x phm ka)
tanpa duit zaman skarang,mcm2 x boleh nk beli...
baju,seluar,seluar,seluar,seluar...(bnyaknya seluar)
seluar dalam,baju dalam..segala mcm benda larh..
...
........
...
semua tu kena pakai duit...bila ada duit,semua senang...
so,harini mmng best la jgak..nk kata tersngt happy tu...boleh la..
kalau ukur guna thermometer,ada la dlm 30drjah celcius...(sejuk lagi)
....
merepek je


...
..
harini dapat gaji..tu yg nk crita psai duit ..
duit gaji yg mus dpt untuk bulan march(half je,dari 15 march)
rm320...
rasa2 mcm bnyak x??...
kira ok lar kan,kerja kilang je...
so ni perancangn mus untuk gaji yg mus dpt...
apa mus nk buat,apa mus nk beli...n brapa mus nk simpan...


1. byr saman..(paling penting)...
-kena saman pasai ikut jalan kreta..budus sungguh,x prasan diri naik moto..-,-

2. blanja adeq sy mkn...
-ntah la nk mkn kt mana...cari je la kedai apa2 yg mcm best,masuk ja mkn..
pastu mintak bil,than byr(prasan kaya suda)

3. bayar duit tempah teddy bear
-ada kot dlm 50 ringgt untuk tempah..bulan depan byr la prabih.. :D

4. beli tshirt baru
-tu pun if mus ada duit lebih lagi...

....
....
kalau ada lebih,mus simpan la skit untuk duit kawin nnt..ahakkz..(fikir masa depan)
..
sapa2 yg bekerja tu...ingat2 la sama..duit tu boleh habis..so,pandai2 la berjimat..
n sapa2 yg bwk keta or moto,motobot ke,atau kapal terbang...patuhi undang2...
sbb bila kena saman,diri sndiri kena tanggung...
mcm mus nih...
sngt sedih...
sedih..............
sedih...
..
sob..sob..sob..
sabo je larh..



-

No comments:

Post a Comment