Thursday, March 31, 2011

NANDOS...

"hello...hello..,testing"...
lagu ini ku persembahkan untuk si dia..
dengarkan larh...
....
.....
....


..
.
.
.
..
da abis dah..
hahahhaha.....

saja memain...ok2,entry arini psl duit jgak..
tp pasal abiskan duit..
(mentang2 baru dpt gaji)

so,bnda pertama yg mus dah buat..MAKANN!!!...
pkul 3,mus pegi sunway...dah mcm destinasi harian ja sunway nih...
org yg jaga helmet tu pun da tawu locker mana nk letak helmet mus yg gila besar gedabak nih...
tup...tap...tup..tap..(bunyi tapak kasut)
mus pun melangkah msuk ke sunway dngn rambut serabut(helmet punya pasal)
trus g toilet...betulkan rmbut..
style rmbut harini,skema mema rapat..hahaha(rmbut da pnjang)

tunggu je kt lif...n budak kecik tu datang..
jalan..jalan..jalan..main lif..
smpai tempat mkn,x taw nk p mkn kt mana..
duit tngah bnyak,so ajak mkn tmpat plek2..last2 pilih nandos...
...nk msuk tu pun dok gelak2,tragak2 nk msuk ke x..tp msuk jgak.
pstu order larh..(nk order apa pun x taw)
amik la 1/4 chicken with rice n chicken strip with rice(sama ja pun dua2)
than sparkling epal apa ntah,n latte panas..(nk order ice coklat,tp ckp coklat abis...pastu mintak mocha iceblend,ckp mesin rosak..mcm2 betul)..
..
dah la kita ni x taw apa2.bleh dia tnya nk flavor apa...skali amik extra hot peri-peri(ntah bnda apa la mus amik)
n si budak tu pun nk yg sama..dia mls nk pilih dah...
..
......
ni yg mai scene lawak...
"abg..pedas...."

haha......amik mu wahai adeqku...
mmng pelik ar rasa dia...x sedap sngt..
tp dah beli,kita mkn je larh...haha
..
abis mkn suma dah..jalan2 la kuar..
ketepap!!..(paket gula jatuh)
aduuhhh.malu......kantoi ngan adeq yg mus amik gula nandos tu bwk balik...
pastu jalan gelak2..
than kami p pizza plak(mcm jalan2 cari mkn ja)...
adeq nk tapau pizza untuk mak uda dia kt GSC...
dok la kt tepi tu..pstu ada la kak pizza nih bwk mai aiq..
(kalau taw mcm ni,hari2 p dok depan tu,dpt aiq free..haha)
...
pastu adeq crita pasai sorang mamat nih..budak pizza jgak..
ckp comel larh,slalu dok depan kedai pizza tu...
"harh,tu larh..comel kan abg,putih"..
aikk..?mcm kenal ja mamat nih...
...
mmng kenal pun..tp wat diam da larh..
...than pizza siap,kak tu bg la pizza lam kotak...than mus bg la cawan tu balik...depa suma gelak..
heran2..bg balik la,x kan nk bwk balik..kan kan..
...

than antr adeq nek GSC..pstu mus balik larh..
..
ok,abis part makan...
second part,mus g kedai motor...bli side mirror baru...ala2 klasik punya side mirror..
nk kata elok,ntah la,x elok pun,ntah la..
tp dah bli n da pasang dah..biar je larh..
jnji ada fungsi side mirror..
so,da abis sratus...tinggl lagi 2 ratus ja.....
hahah..boros sungguh..
thankz adeq,teman mkn benda pelik2..smpai dia x lalu mkn..kalau taw,p mkn sushi lagi best..
lain hari plak...
:p
(nandos mmng x sedap langsung...gila bapak mahal..kedai je lawa...pastu org yg amik order tu ckp mcm org apa g..punya laju..1 apa x paham...mcm x ikhlas ja amik order..so,sapa2 yg ada duit bnyak tu,x pyh la abiskan duit kt kedai nih.membazir ja..baik g pizza hut,blnja mkn ramai2...lagi bagus..ramai dpt makn..huhu..ini citarasa sy,sy ckp nandos X SEDAPP!!)






DUiT DUiiTTTT...!!

yeeeeaahaaaa!!!.........
assalamualaikom,kom apa kombat,bat apa batman....bla..bla..bla
(korang smbung la smpai abis)
yeahhh..post arini psl duit..sapa x suka duit kan..
cuba tnya cermin,mesti dia pun suka duit(tnya diri sndiri larh,x phm ka)
tanpa duit zaman skarang,mcm2 x boleh nk beli...
baju,seluar,seluar,seluar,seluar...(bnyaknya seluar)
seluar dalam,baju dalam..segala mcm benda larh..
...
........
...
semua tu kena pakai duit...bila ada duit,semua senang...
so,harini mmng best la jgak..nk kata tersngt happy tu...boleh la..
kalau ukur guna thermometer,ada la dlm 30drjah celcius...(sejuk lagi)
....
merepek je


...
..
harini dapat gaji..tu yg nk crita psai duit ..
duit gaji yg mus dpt untuk bulan march(half je,dari 15 march)
rm320...
rasa2 mcm bnyak x??...
kira ok lar kan,kerja kilang je...
so ni perancangn mus untuk gaji yg mus dpt...
apa mus nk buat,apa mus nk beli...n brapa mus nk simpan...


1. byr saman..(paling penting)...
-kena saman pasai ikut jalan kreta..budus sungguh,x prasan diri naik moto..-,-

2. blanja adeq sy mkn...
-ntah la nk mkn kt mana...cari je la kedai apa2 yg mcm best,masuk ja mkn..
pastu mintak bil,than byr(prasan kaya suda)

3. bayar duit tempah teddy bear
-ada kot dlm 50 ringgt untuk tempah..bulan depan byr la prabih.. :D

4. beli tshirt baru
-tu pun if mus ada duit lebih lagi...

....
....
kalau ada lebih,mus simpan la skit untuk duit kawin nnt..ahakkz..(fikir masa depan)
..
sapa2 yg bekerja tu...ingat2 la sama..duit tu boleh habis..so,pandai2 la berjimat..
n sapa2 yg bwk keta or moto,motobot ke,atau kapal terbang...patuhi undang2...
sbb bila kena saman,diri sndiri kena tanggung...
mcm mus nih...
sngt sedih...
sedih..............
sedih...
..
sob..sob..sob..
sabo je larh..



-

Tuesday, March 22, 2011

Meredah Suasana Hening Malam..(pagi kot)

"mak baru operation petang td"
terkejut bila dpt taw...mesti korang ingt mus crita pasai mak mus kan...x x,ni mak org laen...
mak adeq mus yg mus syg...mmng la sama umo,tp mcm adeq mus yg mus bleh ketuk2,mlwak sepak trjang...haha..tambah2 dia nih agak pendek...eh bukan,cute miut(kecik lorh)..hehe..
ok ok,berbalik kepada crita operation..time tu mus tngah kerja,mmng adeq da gtaw kata mak dia operate petang tu,but mus trlupa,...ye larh,tumpu kt kerja ja..pas balik rumah baru taw...
.....................
...............
dilajukan crita...(mls crita satu2,nnt pnjang sngt,penat nk baca)
jam tunjuk pukul 12,adeq msj ckp sejuk sngt...
(dia teman mak dia kt spital)
dia kata da ada sweater,tp stokin x bwk,n pkai slipar je...
pastu trlintas kt kpala otak.."cian kt adeq ak nih,x pa,ak p antar sweater tebal skit"
antr msj kt dia,ckp nk pg kt dia...(time tu da nk dekat kul 1)
dia kata x pyh..x pa,dia ok ja...
tp time dia msj,mus kuar dah...
trus p je larh smpai seberang jaya...
gila lenjan moto,risau kt si budak nih...
smpai ja kt situ,call larh,tnya ada mana...
bleh plak x taw dok bilik mana 1...
last2 paksa dia trun..awai2 x mau turun,ckp takut turun sorang2
tp mus suruh turun jgak,n trus letak fon(mesti kena turun jgak..hehe)
dia smpai bawah..ttuuUdiiaaa...terketaq-ketaq badan adeq mus ni..
mcm org dok obersea tempat salji,tp x pakai baju tebal..
sweater punya nipis..
mmng ptut mus mai...kesian tngak dia...
than bli air panas bagi dia minum..terketaq-ketaq minum..
.........
..........................
.......
than bg la dia pkai sweater mus...than lama2 skit tngak dia da mcm ok..
bagus la kan..
tu ja ,than mus balik,n dia p naik bilik balik,jaga mak dia...
....
(mesti korang heran kan kenapa mus leh wat smpai mcm nih,snggup p mlm2 buta,kul 2 3 pagi....yer...ramai x kenai sapa mus yg sbetulnya...if yg betul2 rapat,mmng taw mus ni jenis mcm mana..org lain mesti tngak mus mcm.."hei,dia nih nk amik kesempatan ja nih"...truskan je la if nk anggp mcm tu,tp hakikatnya x...
mus mmng mcm ni,cara mus mmng mcm ni...mus lebih pentingkan org lain dari diri mus sendiri..ntah la kenapa..jgan risau,mus tetap sygkan sorang tu ja..:D..x da niat lain pun apa yg mus buat,just membantu...lgupun dia kan adeq mus..hehe)



tu je larh nk crita pun..
n lagi 1...
mus skng tengah berusaha untuk menyemakkan blog...(ramai2 bagi semak jommM!!)
bukan reti sngt
try try je larh...
if x elok,letak ja komen terang2...
if elok pun letak komen jgak...
ahaha...




Tuesday, March 8, 2011

Motor Comp anjuran SHELL ADVANCE



dapat jgak p motor comp dekat Bukit Jambul...sebenarnya ni crita sabtu lepas,5 haribulan 3..shari selepas dok pikir nk p ikut ayah or pegi motor comp..last2 p motor comp jgak kt Bukit Jambul(mmng niat dari awl nk p sana,bukan ikut ayah :p)..
competition ni anjuran Shell Advance smpena road tour diorang,ni kira 1st pit stop la..lebih kurang la..lepas ni pegi Johor than last kt KL..tp mus dpt ikut smpai Penang ni je larh...kuar rumah kul 10.30..ingat nk g mkn kenduri dulu(azrul ketua kelas form 5 dulu),dia buat kenduri kesyukuran kot..baru ja tutup gate rumah..fon bunyi..ada mesej masuk,from Razie(budak GTR Riderz Club),dia msuk comp tu..dia ckp suruh p sana trus(tapak comp kt Bukit Jambul),ada event ape la,diorang da smpai dari jam 10 pagi..haha(ckp nk bertolak kul 11 dari R&R)..trpksa la tngguh nk p knduri tu p wktu petang(mmber2,tngah mlm pun x pa)...kul 11 tepat,smpai kt Bukit Jambul(laju la plak motor nih)......
Sampai2 ingatkan ada ramai geng,tngak ada Bob dngn Razie ja..haha..than petang skit Syamil smpai..kira "meriah" la jgak dngn kehadiran yg x seberapa nih..comp ni kira puas hati la,1st datang comp mcm nih,sblom ni x pernah trpikir pun nk p..than ada jgak "Battle Of The Band" brlngsung kt dalam kompleks...p usha2 tngak,wahhh..band Bittersweet pun datang wat show...gila best arhh dengar betul2 depan stage..tp mus x dok lama,sbb ada "date" ngan Ahyaw..haha..pakar scoot...pukul 4 trus blah..selesai semua,mus balik ja rumah...malam tu tnya la Razie sapa menang..motor street fighter oren tu dpt nmber 5(lawa moto dia),menang kt LC X1R (ada bnyak piala kliling moto,mesti menang ..haha)...tu je larh,shari dari pagi smpai malam..






yg nih dpt nmber 5 kot




yg ni la yg dpt nmber 1..LC X1R

Saturday, March 5, 2011

SeRabUUTT~~

fuhh..lepas sekian lama x mngupdate blog dngn post2 baru(x la lama sngt sbnarnya,x smpai sbulan pun),baru harini sempat nk update...niat dihati nk letak crita pasal event wktu petang,tp awal2 pagi kul 6 lain plak critanya..k,maih sini mus nk crita..
Tepat pukul 6pagi(awal tu)...alarm pun bunyi mcm biasa..so,biasa la,tekan off..(kacau la alarm nih),pstu bunyi lagi.tp bukan bunyi alarm...bunyi lain..
"mustafa!!..ayah suruh p KL dngan ayah pagi ni"
WHAT!!...
dngar mak n ayah ckp psal KL ni dari mlm sblom tu lagi..dah taw dah yg mus mesti kena ikut..tp agak2 la,ckp mus da janji..bila masa lah mus janji nk ikut,taw kena ikut pun time awal pagi ni..
kalau crita awal nk ikut boleh ja,mmng nk p pun KL,saja boring2..tp tu kalau x da planning apa2..mslah dia skrng ni,dah ada plan,sminggu awal plak tu dah plan dngn kawan2..
mmng la mak & ayah penting lagi dari kawan2...tp sminggu awal tu..bukan senang plak nk p event mcm tu..if KL senang ja,tempah tiket time nk pegi tu pun boleh lagi..
itu la yg tengah serabut ni..kalau bleh nk p dua2..but nk wat mcm mana,trpaksa pilih la kan..if p KL,bosan,x da buat apa2,penat ja..if p event tu,dpt jmpa ramai mmber2 dari jauh,cedok skit ilmu2 yg diorang ada,guna pakai ilmu tu..
kalau korang ditempat mus..yg mana korang nk pilih??