Tuesday, August 30, 2011

Mencari sesuatu yg x pasti

Assalamualaikum...
..
30 ogos...da raya dah ni..
tp suasana raya mcm x brapa meriah tahun ni..suasana bulan puasa,suasana nk dekat raya
x sama langsung mcm tahun sebelum2 nih...
...
mula dngn fmly mus sendiri..
dulu2 if nk dekat raya,kuar shopping skali ramai2..buat kuih raya dngn kakak n mak..main bunga api dengan adik2 smbil nyanyi2..
but now..suma tu da brubah..masing2 sibuk dengan hal sendiri..nasib baik mus da beli baju awal2..kasut je x de...=(
....
tinggalkan hal pasal raya,
berbalik kepada tajuk asal yg mus nk kongsi..
'Mencari Sesuatu Yang X Pasti'
....

pernah x sapa2 alami benda ni?
betul2 nk mencari smthing,but bnda tu x tawu ada or x da..tp tetap nk cari jgak smpai jumpa.
mcm kerja bodoh kan..
x tawu apa yg kita cari..
..
bg org lain mungkin rasa kerja ni sia2..buang masa ja..
..
tp
bg mus,mencari sesuatu yg x pasti buat mus rasa lebih sygkan apa yg mus cari n mus x kan hilangkan if mus jumpa apa yg dicari..
ye larh..npe x syg plak kan,punya lama,n susah payah cari,x kan nk bagi hilang balik..mesti la jaga betul2...
..
yupz...itu larh yg mus slalu buat bila mus balik rumah dari Terengganu..
mus keluar mencari,seseorang,yg mus x pernah jumpa,x pernah kenal depan2,x pernah dengar suara,n x pernah tawu dia stay dekat mana pun...
just berbekalkan warna n jenis kereta,warna bumbung n keadaan rumah yg bnyk pokok..
mus tetap cari walaupun dah bnyak kali,n x pernah jumpa..
berpuluh puluh jiran kawasan tu ditanya,kenal x org yg nk dicari ni,sorang pun x tawu..
..
rasa mcm DIRI ni dipermainkan(tanggapan org lain larh if diorang jadi mus,da ramai kowt yg kata mcm nih"hang kena main ngan dia nih,dia mcm x serius ja"..)

tp mus x endah semua tu,sbb mus percaya 'dia' x kan mainkan mus..
29 ogos,SEKALI LAGI mus pergi mencari sesuatu yg x pasti...

tetap x da perkembangan,x jumpa jgak..

entah la sampai bila mus nk buat mcm ni..apa yg mus cari tetap blom jumpa,n x bnyak masa mus dapat luangkan untuk tu..

(Awak,kenapa awk buat sy mcm ni?..)




Friday, August 26, 2011

HOBiku SELAMANYA

3.07minit pagi....
satu badan x stabil..terketar2 tangan n badan aku...hujan dari malam sampai ke pagi..
bertambah ketar2 dengan luahan hati org yg aku syg...dia tiba2 hilang n inbox aku satu pesanan..
n yang pasti bukan berita yg gembira,yang akan mngukir senyuman dekat muka aku sepanjang perjalan balik ke Kulim..Siti Nur Umairah...npe mesti awk buat keputusan mcm nih...
pagi ni mmng x dpt nk tulis pnjang,kepala ak just pk 1 bnda je..'kenapa mesti mcm ni?'...
dia nk ak happy,sbb tu keputusn mcm ni diambil...harap dia tawu,kputusan yg dia buat tu,mmng x akan hppykan ak langsung...myb lepas ni,tiada lagi senyuman yg dpt ak ukirkan..even sblom ni pun suma tu just pksaan,supaya ak x dianggap sombong...tp lepas ni,yupz..no more hppy face on me....x kan ada...biar ape org ckp,diorang x tawu hati ak mcm mana skng ni...awk..sy minta maaf,sy x dpt trima keputusan yg awk buat..sy ttp akan syg awk...n sy akn ttp tunggu awk..

Menanti Siti Nur Umairah tetap menjadi hobiku selamanya...

Saturday, August 13, 2011

Raya Bakal TIbaa!!!


Raya??..
yeahh..bila cakap pasal raya,mesti semua yg ada diperantauan teringatkan kampung halaman..^_^..samalah dengan aku yg ada jauh beribu riban kilometer dari Kedah...(x de lasmpai ribu2...mcm dok obersea plak)....
Puasa tahun ni boleh dikatakan 1st time,x puasa kat rumah..(bukan x puasa ok)..seumo hidup,ni la 1st time puasa kt perantauan...TERENGGANU..biasa la kan,semakin dewasa,semakin jauh kita cari ilmu,terpaksa la berkorban sikit...ilmu sememangnya x mudah untuk kita kecapi..just org yg betul2 nk kan ilmu,maka dapat la ilmu tu walaupun terpaksa jauh ngan family(aku la tu =p)..

sebenarnya bukan la nk crita pasal dptkan ilmu,dok jauh dari rumah or ape2...nk crita pasal kehidupan aku dekat U sebenarnya..tp x la bnyak mane...hehe

aktiviti harian adalah....TIDO..yaarrhh..tu la aktiviti tiap2 pagi or petang if x de klas...sbb batch tahun ni masuk awal n just ada budak2 diploma je,dah la satu je course diploma,mmng agak lengang arh..so,mcm sunyi je U ni,mmng sesuai untuk tido..^_^
mmng ade mcm2 jenis org kt U nih,n yg baru ak jumpak skng ni,blom semua lagi,nnt masuk dak degree,lagi larh...mcm2 pe'el...nk gelak pun ada...hahhaha...

nk ckp pasal rindu family.mmng x dpt dinafikan,rindu sngt2...mcm nk balik tiap2 minggu ja..tp sbb mak x bagi balik,so,stay je...(ingat dekat ke)..n rindu aku lagi bertambah lpas wujud sorang ni dlam hidup aku..SITI NUR UMAIRAH...


raya ni insyaAllah aku akan jumpa dia n bawak dia datang jumpa family..
aku ikhlas sayangkan dia n aku nk sayang ni terus ke jinjing pelamin..
so,parents aku tawu,aku mmng x main2 dengan perhubungan aku dengan Siti Nur Umairah

awak..
tunggu saya balik k..
rindu awk sangat2..