Tuesday, August 30, 2011

Mencari sesuatu yg x pasti

Assalamualaikum...
..
30 ogos...da raya dah ni..
tp suasana raya mcm x brapa meriah tahun ni..suasana bulan puasa,suasana nk dekat raya
x sama langsung mcm tahun sebelum2 nih...
...
mula dngn fmly mus sendiri..
dulu2 if nk dekat raya,kuar shopping skali ramai2..buat kuih raya dngn kakak n mak..main bunga api dengan adik2 smbil nyanyi2..
but now..suma tu da brubah..masing2 sibuk dengan hal sendiri..nasib baik mus da beli baju awal2..kasut je x de...=(
....
tinggalkan hal pasal raya,
berbalik kepada tajuk asal yg mus nk kongsi..
'Mencari Sesuatu Yang X Pasti'
....

pernah x sapa2 alami benda ni?
betul2 nk mencari smthing,but bnda tu x tawu ada or x da..tp tetap nk cari jgak smpai jumpa.
mcm kerja bodoh kan..
x tawu apa yg kita cari..
..
bg org lain mungkin rasa kerja ni sia2..buang masa ja..
..
tp
bg mus,mencari sesuatu yg x pasti buat mus rasa lebih sygkan apa yg mus cari n mus x kan hilangkan if mus jumpa apa yg dicari..
ye larh..npe x syg plak kan,punya lama,n susah payah cari,x kan nk bagi hilang balik..mesti la jaga betul2...
..
yupz...itu larh yg mus slalu buat bila mus balik rumah dari Terengganu..
mus keluar mencari,seseorang,yg mus x pernah jumpa,x pernah kenal depan2,x pernah dengar suara,n x pernah tawu dia stay dekat mana pun...
just berbekalkan warna n jenis kereta,warna bumbung n keadaan rumah yg bnyk pokok..
mus tetap cari walaupun dah bnyak kali,n x pernah jumpa..
berpuluh puluh jiran kawasan tu ditanya,kenal x org yg nk dicari ni,sorang pun x tawu..
..
rasa mcm DIRI ni dipermainkan(tanggapan org lain larh if diorang jadi mus,da ramai kowt yg kata mcm nih"hang kena main ngan dia nih,dia mcm x serius ja"..)

tp mus x endah semua tu,sbb mus percaya 'dia' x kan mainkan mus..
29 ogos,SEKALI LAGI mus pergi mencari sesuatu yg x pasti...

tetap x da perkembangan,x jumpa jgak..

entah la sampai bila mus nk buat mcm ni..apa yg mus cari tetap blom jumpa,n x bnyak masa mus dapat luangkan untuk tu..

(Awak,kenapa awk buat sy mcm ni?..)




No comments:

Post a Comment