Monday, November 21, 2011

Good News n d Bad News

selamat pagi...^^(da tengahari da pun,tp sbb baru bangun,so still pagi..huhu)
orite..entry harini..Good News dngn Bad News..????
natang ape ni harh?..tiba2 ja pasal berita2 nih...
...
so,mana 1 nk mula dulu?

mesti la bad news dulu kan...itu la yg slalu org mulakan dulu,incase org yg tawu berita terkejut,or x dpt trima,good news boleh membantu kemudian...^_^

ok..crita dia mcm ni..ntah la ada kena mngena dngn ak ke x...(mesti la ada,blog pun tentang MJ)

hampir stiap hari ak memikirkan dia..doa ku sentiasa menyebut namanya..sehinggakan ak naik sakit kepala memikirkan,kenapa suma mesti jadi mcm ni..adakah takdir dah menentukan kami x mungkin dpt bersama walau mcm mana pun ak berusaha?..Dia akan membantu hambaNya yg berusaha,tp hasilnya,tetap x dpt dilihat..adakah Allah x membantu ak?adakah Allah telah melupakan ak?stiap hari ak memohon doa padanya,agar ak diberi jalan penyelesaian,untuk bertemu dengannya..
x..hakikatnya,ak yg melupakanNya...semakin terjatuh dari landasan..gara2 ak terlalu ikutkan perasaan..sehingga perasaan dipinggirkan mulai wujud,dilupakan..kian ak hilang harapan..

itu la berita buruknya....kenapa la ak jadi mcm ni.tiap hari ak mikir,kenapa smpai mcm ni terok skali jadi dekat ak...n lagi terok bila situasi ni bertambah buruk..

"bes x isap rokok?"
"ko nk try ke?boleh la,rasa layan,tenang je..tp ko x pyh isap la,kalau boleh ak nk berenti isap rokok,tp da terlekat,susah plak ak nk berenti"

tenang..ketenangan..ye,tu yg ak perlu sekarang,untuk ak rungkaikan wayar2,serabut dalam kepala otak ak...stress n tension....ak mengharapkan benda yg bernama 'rokok' tu mungkin dpt membantu

"ar,ak try sekali boleh?"
"betul ni?ko biar betul..x pyh la,ak nasihatkan ko,x pyh amik rokok"
"ala,sekali je...nk try je pun"
"ar,amik ni"

dihulurkan sebatang rokok yg diambil dari kotak yg berwarna merah..x silap ak tertulis 'canyon' diatasnya..

"cmna nk isap nih?"
"ko sedut asap tu dalam2,than tahan kejap,lepas tu lepas..betul ni ko nk isap rokok?"
"ntah ar..ak try ja kot"

dinyalakan rokok yg tersedia di bibir..dan mula disedut 'asap pembunuh dalam diam' dari sebatang rokok..

"ohhokk..hokk..aghkk..(batuk)..x best langsung..cmne ko isap benda nih?"
"mula2 mcm ni la,batuk2..lepas da biase,baru rase nikmat dia"
"x mau la ak..ni ak buang je la kot(rokok yg baru dinyalakan)"
"tu la,ak da ckp,x pyh isap"

ternyata rokok bukan jalan penyelesaian kepada masalah ak..lebih membuatkan ak sakit kepala..baru sekali sedut,bayangkan kalau ak teruskan,ntah apa yg bakal berlaku..ak mengambil keputusan,untuk menghindarkan diri dari benda yg bakal membunuh diri ak sendiri...

so..itu la berita buruknya..n rasanya da x kan bertambah buruk sbb x best pun rokok nih..rasa nk muntah..baik ak makan coki2 je..sedap,x da muntah2 pun..rokok,mmng x kan ak pegang lagi...

skng kepada berita gembira ataupun org putih panggil Good News...crita dia mcm nih

21/11/2011...jam menunjukkan tepat pukul 1.30 pagi..ak terjaga dari tidur..malam tu rasanya ak tido awal,tp tiba2 terjaga..bunyi bising suara2 manusia dari katil bawah..ntah dari pukul brapa diorang main game ramai2..n bilik ak jadi pilihan..aduss..mmng nasib la,bilik ni je yg susunan katilnya pelik skit,so ruang untuk lepak2 lebih luas..dijadikan tempat untuk jiran sebelah bilik datang lepak n main game..kawan2 ak jgak,so ak x kisah..just malam tu mmng ak x dpt tido..dengan sakit kepala ak memikirkan si dia...
ak cuba untuk tidur kembali..baring ke kiri,kanan,meniarap,betulkan bantal..tetap x boleh tido..merasakan smthing yg x sedapkan hati ak...dengan gelak tawa dari bawah,menambahkan lagi kesukaran untuk ak melelapkan mata..
3.37 pagi...ak mendapat 1 mesej dari nombor yg familiar,tetapi tidak disavekan dalam handphone...
"Along dah bersalin"

^_^...kak puteri..setelah 9 bulan mengandung,n terlajak beberapa hari.Alhamdulillah,selamat melahirkan seorang bayi perempuan..kalau bukan disebabkan ak berada jauh dari kampung halaman,pasti ak akan bersama2 menunggu detik indah itu...

"kalau kak putri bg dia kuar awal skit,bleh dapat tarikh cantik 20112011..tp dpt 2112011 pun da cantik dah..=)"

mungkin sebab tu la ak x dpt melelapkan mata..ada berita yg menggembirakan menanti..x sabar untuk pulang ke rumah...tp,yela..ada sbulan lagi

yupz....tu la berita gembira..kak kesayangan ak da selamat lahirkan anak pertama dia...awal2 punya risau,sbb da overdue...takut bayi lemas lama2 dalam perut,but skng da selamat..^_^..tahniah abg Hafiz n kak Puteri..bila plak yg kedua..huhu..

thats the bad n the good news....

untuk berita buruk tu,pada sesiapa saja terutama org yg sy sayang..maafkan sy...masalah ni berat sngt bagi sy..bukan masalah yg selalu sy hadapi..but insyaAllah,sy akan elakkan dari benda2 buruk mcm ni berlaku lagi..sy sygkan awk..harap ak tawu betapa sy cintakan awk..
for sape2 yg kenal mus..alya,n shira....mus minta maaf..harap korang still nk kawan dngn mus..korang tawu mus x kan buat bnda2 mcm ni,ni bukan mus yg korang pernah kenal..so,mus akan still kekal mcm mus yg dulu..doakan mus dpt jumpa cinta mus tu k..^_^,syg korang(tetiba ber KL plak,padahal suma org kedah n penang)

"setiap musibah ada jalan penyelesaian,kita sebagai manusia,kena selalu mencari yakni berdoa,kadang2 kesilapan menyedarkan kita betapa jauh kita terpesong,kembalilah keatas landasan,dan terus berdoa,agar dipermudahkan segalanya..sesungguhnya Allah akan membantu hambanya yg berusaha ke arah kebaikan"

No comments:

Post a Comment