Saturday, November 19, 2011

Berubah~

Hampir sedekad ak berhenti menulis..kesibukan duniawi,itu saja yg mampu ak jadikan alasan mengaburi masalah2 jiwa yg semakin memakan diri hari demi hari..hampir sebulan dia menghilangkan diri.memang kebiasaan menantinya setiap hari,malah sudahpun menjadi rutin harian ak..

tp kali ni,berlainan dari sebelumnya..dia hilang tanpa khabar berita..ntah..lesap..hilang dibawa angin,tnpa meninggalkan kesan walau sedikit..

"abg tetap nk menangkan dia..dia da tipu abg taw x"
"kenapa adeq x boleh bg dia peluang skali lagi?"
"itu abg...but adeq,no..adeq benci dia buat abg mcm ni"
.....
.
"dia nk uji mus ja,nk tngok mus suka kan dia sebab rupa or what,tu yg guna gmbr org lain"
"ada bnyak lagi cara nk uji org,than,kalau dia betul2 sygkan mus,kenapa dia trus tipu guna
gambar org lain?so,mus sygkan dia sebab muka yg cute gmbr org lain tu la?"
"x..mus da sygkan dia sblom mus tngok gmbr tu lagi..mungkin dia risau mus x dpt trima
dengan penipuan dia tu"
"kau memang bodoh la mus..kath tawu,mesti mus pun rasa mus bodoh kan skrang ni,betul
x?"
.....
..

"dari awal akak x percaya kt dia mus..sbb dia mcm main2,x kan dia x boleh guna fon mak dia
untuk call mus..lepas tu tiap kali mus balik ja,dia hilang,mus x rasa pelik ka?"
"dia ada mslah apa2 kot kak,x pe,mus tunggu je larh"
"harh,baguih la mus..tunggu la org yg x wujud tu..kak kesian kat mus,kak kenal mus dari
skolah,mus baik..tp dia wat dekat mus mcm ni"
.....
..


hurmm...ramai yg masih ambil berat tentang masalah ak..tp ak x pernah perasan..cinta itu buta,membutakan hampir semua org yg ambil berat tentang kita..yg kita nmpk,yg kita syg,yg kita agung2kan ,cuma org yg kita rasa kita cintakan dia..

Siti Noor Salwa Rodzi...wawa..adeq..^^..yupz..ak sygkan dia..sebelum ira,dia la yg selalu mengisi ruang2 waktu dalam hidup ak..hampir setiap kredit fon,hampir separuh gaji ak,ak habiskan just untuk dia..merasakan dia pelengkap hidupku waktu tu..bukan mengungkit,tapi,untuk menguatkan lagi,betapa ak sygkan dia..tp hati ak x mampu menipu,syg aku untuk adeq ada hadnya ...setakat adeq dan abg..n ak terus menyayangi adeq seperti mana ak syg dia sebelum ini..
dalam diam..dia syg ak lebih dari seorang abg..
'patutlah dia x mau trima cinta To'od..dia tunggu ak selama ni'

"abg taw dak,mmng saat ni adeq tunggu..adeq dengaq apa abg ckp mlm tu,mmng adeq syg abg lebih dari just adeq n abg"

dalam tangisan,ak cuba bergurau senda untuk hilangkan segala strees yg ak alami, mengatakan "abg dah x da apa2 dengan ira..mungkin abg ni untuk adeq kot"
x sangka pengakuan tu la yg dinantikannya selama ni..
bagus kan,sekarang dia mula bencikan ak.. masih menangkan ira,sedangkan dia ada didepan mata..

ak perlu berubah...
berubah dari melukakan org lain
dengan melangkah maju kehadapan
teruskan hidup,dengan nafas baru...

thanks to seseorang yg masih nk membantu ak...
menghulurkan smthing yg bnyak menyedarkan,bahawa dunia ini masih indah untuk diterokai
Hidup ,Cinta ,Takdir
semua telah ditentukan..

kita just ikut haluannya saja..
yakin dengan setiap pilihan,percaya dengan keunikan takdir,keajaiban hidup,nescaya indahla pengakhirannya..

Hidup Itu Indah

No comments:

Post a Comment