Tuesday, February 15, 2011

Seharian x da kerja...

tada kerja or menganggur atawpun penanam anggur sepenuh masa....bukan la satu status yg bez...memboringkan kan yg maha hebat lagi ada larh..bg sstengah org suka lagi dok rumah x wat kerja apa2,goyang kaki,abiskan beras,roti,ikan,ayam,daging,tomato,kobis..bla..bla...bla....segala mak nenek yg ada kt rumah tu..kalau boleh nk abiskan satu tong beras tu..
tp ak bukan yg suka mcm tu...boring kot dok rumah x buat apa2..mmng la ada kerja yg boleh buat mcm sapu smpah ker,jemur baju ker,sidai kain ke(sama kot dngn jemur tu)....tp mcm x mencabar bg sorang lelaki yg gagah lg macho mcm ak nih(iyo ka???mcm perasan sorang2 la plak)..
keja repair moto ka,keta ka,pasang2 komponen lori ka,kapal terbang ka..bes la skit..berminat la jgak...tp da x da sapa nk amik,trlalu terer,tkut org lain x da kerja plak nnt..^_^
kerja kilang Honda tu pun,da dpt kerja awal bulan 1,tp fuhhh....suruh lapor diri awal bulan 3..gila 2 bulan dok rumah x wat apa2...
so harini ada skit aktiviti even x bnyak..
tepat pukul 6.30petang,kuar g sunway....pegi jumpa si kecik Wawa..niat di hati,yg dah rncang lama dah,nk blnja minum kt starbuck..tp bila masuk2 ja,x taw nk order apa....dok tngak ja menu kt atas tu..hahaha,agak lama jgak,than blah mcm tu ja...last2,pegi Bread History,beli roti..Wawa ni bli roti apa ntah,dia amik 3,n air nescafe 1 tin..ak amik 1 ja(tngah diet..=p)..
lepas tu balik la,kejap ja ak p pun,saja nk buang masa...n arini adeq ak pkai baju kurung pegi keja,nmpk cute jgak dngan cara dia tu..huhu..(dia ttp adeq ak)
than ak blik smpai rumah dlm kul 8..
harini jgak ak try test buat burger,nk try kalahkan burger2 yg dijual kt luar tu..kira nk buat bg lebih sedap ar...mak pun da beli suma ready dah dngan daging ,roti...kira complete larh(ntah sapa yg suruh beli ni,tetiba ja,nk suruh ak bukak kedai burger kot,ye lar,x da keja nk wat)..
buat 4..ak makan 2,yg lain adik2 ak makan...haha..boleh la tahan,kira sedap dari kedai la jgak..waahhhaaaa.gila prasan ak nih...
ni je lar kerja seharian ak kt rumah...start dari petang sbb pagi ak tido ja smpai tengahari..

No comments:

Post a Comment